Ydinvoima yskii menneisyyttä

Energiapolitiikka tulee olemaan yksi ensi hallituskauden kuumimpia aiheita. Japanin katastrofi tuo uudenlaista vakavuutta keskusteluun ja päätöksentekoon.

Suomen on jatkossa pyrittävä aikaisempaa määrätietoisemmin kohti hiilineutraalia ja energiaomavaraista yhteiskuntaa. Tähän mennessä tehdyt ydinvoiman lisärakentamisen periaatepäätökset tukevat tätä tavoitetta ja varmistavat, että kansainvälisesti sovitut ilmastopäästötavoitteet saavutetaan. 

Ydinvoiman lisärakentaminen ei kuitenkaan ole tästä eteenpäin perusteltua. Suomen energian kokonaiskulutus tullee nykytietojen mukaan laskemaan maltillisesti eikä kotimaisen ydinvoiman lisärakentamista myöskään voi jatkossa perustella ilmastonmuutoksen hillinnällä. Energiansäästöön ja -tehokkuuteen tulee keskittyä aikaisempaa enemmän. Meidän ei  pidä viedä ydinsähköä eikä vastata muiden ydinjätteistä.

Uusiutuvat, päästöttömät ja turvalliset energiamuodot ovat nyt avainasemassa. Onneksi Suomesta löytyy vahvaa osaamista näiden energiamuotojen kehittämiseen, hyödyntämiseen sekä niihin liittyvän osaamisen tuotteistamiseen. Uusiutuvien energiamuotojen ja hajautetumman energiatuotannon kysyntä kasvaa tulevaisuudessa. Tämä onkin Suomelle paitsi mahdollisuus myös velvollisuus. Me voimme ratkaista osaamisellamme merkittäviä ympäristö-, energia- ja ilmastohaasteita.  

Tulevaisuuden ekotehokas talous on ympäristön ja talouden kannalta kestävää. Energiansäästö, energiatehokkuus ja uudet ympäristömyönteiset toimintatavat sisältyvät kaikkeen toimintaan.

Tulevaisuuden ekotehokas Suomi ei elä ydinvoiman varassa, vaan on hajauttanut energiatuotantoaan ja luottaa uusiutuviin, päästöttömiin ja turvallisiin energiamuotoihin.

Aihe(et): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.
Jaa Twitterissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *