Esittely

Olen perussuomalainen ensimmäisen kauden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri. Olen naimisissa ja neljän lapsen äiti, joista kolme on jo omillaan. Harrastan juoksua, kuntosalia ja dekkareita.

Päätökseni perustuvat tietoon. Olen suoraselkäinen, tiedonhaluinen ja ahkera. Suomen ja suomalaisten etu tulevat päätöksenteossani aina ensin.

Työni valtiovarain- ja suuressa valiokunnassa, joissa linjataan Suomen rahojen käyttöä ja EU-politiikkaa on vahvistanut käsityksiäni siitä, miten Suomi pelastetaan.

Vaalilupaukseni ovat seuraavat

1 Lupaan tehdä isänmaallista politiikkaa, jossa jokainen päätös vie kohti turvallista, hyvinvoivaa ja menestyvää Suomea. Asetan kansalaistemme ja kansallisen edun ykköseksi kaikessa päätöksenteossa ja perustan päätökseni tietoon.

2 Teen parhaani, että Suomen julkinen talous saadaan tasapainoon ja rahat riittävät suomalaisten ydinpalveluista, turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Taloutta on tasapainotettava pistämällä menot tärkeysjärjestykseen, luopumalla toisarvoisista menoista ja keskittymällä Suomen ydintehtäviin.

3 Teen töitä sen eteen, että kaikenikäiset suomalaiset saavat elää rauhassa sujuvaa, kohtuuhintaista ja omanlaistaan hyvää arkea. Että ostovoima paranee, työn tekeminen ja yrittäminen on kannustavaa ja palkallaan tulee toimeen ja Suomessa voi kasvaa, asua ja elää hyvinvoivia kotimaamme rakentajia.

Tärkeimmät luottamustehtävät

  • Kansanedustaja 2019-
  • Eduskuntaryhmän 2.varapuheenjohtaja 2021-
  • Suuren valiokunnan jäsen, Valtiovarainvaliokunnan varajäsen (läsnäolovelvollisuus), Pohjoismaiden neuvoston varapresidentti 2022
  • Maakuntahallituksen jäsen 2017-
  • Kaupunginhallituksen jäsen 2013-
  • Kaupunginvaltuutettu 2008-

Työkokemus ja koulutus

Valmistuin diplomi-insinööriksi Tampereen Teknillisestä Korkeakoulusta 1998. Olen myös suorittanut oikeustieteen opintoja. Olen työskennellyt kotiavustajana, sairaala-apulaisena, tarjoilijana ja maastotyöntekijänä Hämeen tiepiirissä sekä Pariisin tielaitoksella ennen valmistumistani korkeakoulusta.

Toimin  ennen kansanedustajan työtäni Hämeen ympäristökeskuksessa, Hämeen ELY-keskuksessa sekä Pirkanmaan ELY-keskuksessa valtakunnallisessa tiimissä ympäristö- ja hankeasiantuntijana.  Niin pohjavedensuojaus, maankäyttö, kaatopaikat kuin siistit sisätyötkin ovat tulleet tutuiksi. Tehtäviini kuuluu myös tehtäviä maakunnallisten ja valtakunnallisten ympäristöhankkeiden parissa sekä kielitaitoni myötä myös kansainvälistä yhteistyötä.

Kuvagalleria