Tiedote 26.8.2020: Punavihreä politiikka ja Suomen liian korkea verotus työssään

UPM:n päätös sulkea Kaipolan paperitehdas on selkeä kuitti hallitukselle sen politiikasta, kommentoi kansanedustaja, diplomi-insinööri Lulu Ranne.

– Suremme 450 keski-iältään 50 vuoden tienoissa olevan työntekijän kohtaloa. Heille päätös on kauhea, mutta sen vaikutukset Suomen talouteen ulottuvat myös paljon laajemmalle. Yli miljoona kuutiota kuusikuitua ja 200.000 tonnia kierrätyspaperia jää ilman käyttökohdetta. 

Lopettamispäätöksen kärki osoittaa suoraan hallitukseen, Ranne listaa:

– Korkeat logistiikkakustannukset

– Haastava sääntely ja verotus

– Työvoimakustannukset ovat Suomessa suhteellisesti ottaen korkeat

– Kuidun hintaan kohdistuvat paineet ovat kasvaneet

UPM Communication Papers -liiketoiminta-alueen News & Retail -yksikön johtaja Anu Ahola sanoo sen suoraan: ”Kaipola on sijaiskärsijä”.

Suomen sijainnille emme voi mitään, mutta juuri siksi meillä ei ole varaa omin toimin hinnoitella itseämme ulos maailmanmarkkinoilta, Ranne jatkaa.

Verokiilaa on pakko pienentää!

– Kaikkiin Kaipolan lopettamissyihin syyllisenä on punavihreä politiikka ja Suomen erittäin korkea verokiila. Työntekijän käteen jäävä palkka maksaa työnantajalle enemmän kuin kilpailijamaissa. Syynä on ylisuuri julkinen talous.

Suomea ei pelasteta lihottamalla julkista taloutta velaksi, vaan trimmaamalla se sellaiseen kuntoon, että meillä on siihen varaa, Ranne jyrähtää.

– Vain siten Suomalainen työ käy jatkossa kaupaksi maailmalla.

Aihe(et): Kannanotot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.
Jaa Twitterissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *