Perussuomalainen talouden pelastusresepti

Julkaistu Hämeen Sanomien kolumnina 25.2.2023

Niin media, poliitikot kuin ekonomistitkin Suomessa jankuttavat, puoluekannasta riippuen, että talouden pelastamiseksi tarvitaan joko veronkorotuksia ja/tai leikkauksia suomalaisten hyvinvoinnista. On kuitenkin olemassa vaihtoehto, perussuomalaisten resepti, jossa kansalaistemme etu on ykkösenä kaikessa päätöksenteossa eikä hyvinvointivaltiosta tarvitse luopua.

Pelastusreseptissä keskitytään suomalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta välttämättömiin palveluihin ja luovutaan kaikesta turhasta tekemisestä, ideologisista hankkeista sekä yhteisten rahojen löperöstä käytöstä. Reseptissä kielletään rahojen tuhlaaminen ja lähettäminen ulkomaille. Taloutta ei nimittäin saa tasapainoon eivätkä rahat riitä mummoistamme ja lapsistamme huolehtimiseen, saati yritystemme toimintaedellytysten ja ostovoiman kohentamiseen, jos velkaraha käytetään ei pakollisiin kohteisiin.

Reseptimme eroaa selkeästi vasemmiston veronkorotus- ja oikeistoliberaalien leikkauspuheista.

Reseptissä ei uskota satuja, kuten viimeiset neljä hallituskautta on uskottu pelastavaan kasvuun. Kasvua ei ole tullut, mutta sen varjolla on velkaannuttu yli varojen ja julkinen taloutemme on paisunut kuin pullataikina. Pelastavaa kasvua ei ole minkään luotettavan tahon arvioiden mukaan vieläkään näköpiirissä. Kasvun esteet velka ja verot on saatava alas, että terve kasvu olisi tulevaisuudessa mahdollista.

Pelastusreseptissämme leikataan kohteista, joista karsiminen ei vahingoita suomalaisia. Esim. ylikireä ilmastopolitiikka, maahanmuutto, EU-politiikka, kehitysapu, poliittiset tuet, Yle, Sitra, Ilmastorahasto ja ideologiset järjestöt.

Näiden jopa neljän miljardin euron nopeiden leikkausten rinnalla käynnistetään julkisen sektorin jatkuva parannus- ja säästöohjelma. Ohjelmalla kehitetään kansalaisten tärkeimpiä palveluita ja toimintoja paremmiksi. Luonnollista poistumaa ja yksityisen sektorin työvoimapulaa hyödyntäen, jatkuvan parantamisen keinoin. Säästöt syntyvät hukan poistuessa ja esimerkiksi prosessien uudistuessa automatisointia hyödyntäen. Reseptissä vaaditaan myös koko julkiseen hallintoon ja palveluntuotantoon aito tulosvastuu ja tuottavuusohjelmia.

Reseptimme ei sisällä Kanta-Hämeeseen uusia, velaksi rakennettavia ratalinjauksia tai tuulivoimaa. Olemme vastustaneet elinvoimaamme uhkaavaa ”metsärataa” ja ratayhtiötä vuodesta 2019. Tunnemme myös tuulivoiman riskit, emmekä halua, että ne tuhoavat hämäläisten arkea ja luontoa. Nämä projektit eivät yrityksiämme pelastaisi, saati kansantalouttamme kohentaisi. Reseptissä määrätäänkin sen sijaan nykyisestä liikenneinfrasta huolehtimista, korjausvelan vähentämistä sekä vakaata ja kohtuuhintaista sähköä.

Suomalaiset haluavat tulla palkallaan toimeen. He haluavat tehdä merkityksellistä työtä, johon heidät on koulutettu, ja oppia työssään lisää. Resepti huomioi tämänkin, sillä kun talouden kuntokuuri on jo alkanut purra, päästään kiinni perussuomalaisten tavoitteeseen eli ostovoiman parantamiseen verotusta laskemalla ja verokiilaa pienentämällä. Reseptissä korostetaan toistuvasti, että veronlaskuvara on haettava säästöjen kautta, talouden tasapainottamisen myötä. Verokiilan pienentämisellä ylläpidetään ostovoimaa ja luodaan niitä yksityisiä työpaikkoja, joita hallituksen jättikalliit työvoimapoliittiset hankkeet turhaan etsivät. Taloudellinen huoltosuhde ei parane tilastokikkailuilla, jossa tunnin viikossa työtä tekevä on työllinen. Se paranee, kun työkykyiset työttömät saadaan töihin, josta maksettavalla palkalla elää ja työtuntien määrä kasvaa yksityisellä sektorilla.

Suomi menestyy ja rahat riittävät rahat suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtimiseen, kun tätä reseptiä noudatetaan.

Aihe(et): Kannanotot, Päätöksenteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.
Jaa Twitterissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *