Lisää Suomi-vauvoja ja Suomi-isiä!

Kolumnin Etelä-Suomen Sanomissa 20.11.2022

Koska vietämme lauantaina 19.11. miestenpäivää ja sunnuntaina 20.11. lapsen oikeuksien päivää, on tässä hyvä tilaisuus tarkastella mitä Suomen miehille ja lapsille kuuluu. Päinvastoin kuin ajan woke-hengestä voisi päätellä, miehiä tarvitaan edelleen lasten tekoon ja kasvattamiseen sekä yhteiskunnan pyörittämiseen yleensäkin.

Suomeen syntyi 50 vuotta sitten tammi-syyskuussa 45 237 vauvaa, tänä vuonna 34 227 eli 11 010 vauvaa vähemmän. Syntyvyys on mittaushistorian alhaisin. Jotain on maailman onnellisimmassa maassa pielessä. Ajan henki myös on, ettei monien ongelmien perimmäisiä syitä haluta nähdä, koska sisimmässä ymmärretään syiden olevan omassa politiikassa.

Suomessa ei ole tarpeeksi Suomi-vauvoja, eikä tarpeeksi Suomi-isiä.

Terapiahavaintojen mukaan lisääntynyt ilmastoahdistus aiheuttaa keinottomuuden tunnetta. Maailman väitetään tuhoutuvan, joten miksi hankkia perhettä, ehkä edes ammattia? Lapsiasiavaltuutetun 2022 kertomuksen mukaan viidesosa 18–45-vuotiaista ei halua lapsia. Itsekkäiden syiden jälkeen kolmanneksi ja neljänneksi tärkeimpinä mainittiin ”maapallon kantokyky ei kestä lisää ihmisiä” 54 % ja ”lapsettomuus on ilmastoteko” 46 %. Tätä mieltä olivat erityisesti Etelä-Suomessa asuvat 25–35-vuotiaat.

Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtajan Risto Murron mukaan kolmannes 40–45-vuotiaista suomalaismiehistä on lapsettomia. Usein he ovat vain peruskoulun varassa. Peruskoulun varaan jääneiden nuorten miesten hedelmällisyysluku on vain 1, kun naisten luku on sekin alhainen 1,35. Miksi pojat syrjäytyvät jo peruskoulussa?

Suomalaisia heteromiehiä syrjivää ilmapiiriä sekä ilmastopaniikkia lietsovat tahot kantavat tilanteesta vastuun. Miehille kostamiselle tai ilmastopaniikille ei ole mitään perusteita.

Suomi on sukupuolien mahdollisuuksien suhteen Islannin jälkeen maailman toiseksi tasa-arvoisin maa. Tasa-arvoisessa maassa pojankin pitäisi voida kasvaa hyvän itsetunnon omaavaksi, kunnioituksen ansaitsevaksi, rakastetuksi ja rakastavaksi, lapsia hankkivaksi ja töitä tekeväksi mieheksi. Tulevaisuutta rakentavaksi mieheksi.

Luonnon kantokykyä kuvaa biokapasiteetti. Suomen biokapasiteetti on parhaiten säilynyt koko planeetalla, ja elättäisi yli kaksinkertaisen väestön. Ilmasto ei uhkaa olemassaoloamme. Me suomalaiset huolehdimme tietenkin luonnostamme, mutta EU:n reservaatiksi muuttumalla sekä omaa kansaamme ja talouttamme tuhoamalla emme pelasta ketään.

Kehotankin woke-vouhottajia ja ilmastopaniikin lietsojia katsomaan sydämeensä, mitä on tullut tehtyä.

Kannustan Suomen nuoria perheitä kohtaamaan lastensa, myös poikien huolet, ja valamaan heihin tulevaisuuden uskoa ja tahtoa. Kannustan nuoria miehiä ja naisia luottamaan itseensä ja tulevaisuuteen, ja hankkimaan lapsia, jos se vain on mahdollista. Lapsen saaminen on suurin lahja, ei itsestään selvyys. 

Suomi on suomalaisille maailman paras maa, eikä lapsilla ole missään parempaa mahdollisuutta kasvaa hyvinvoiviksi, Suomen rakentajiksi ja elää täyttä ja onnellista elämää.

Lulu Ranne,

kansanedustaja, eduskuntaryhmän 2.vpj (PS)

Aihe(et): Kannanotot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.
Jaa Twitterissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *