Taivaallinen omenapiirakka

Tämä omenapiirakka on todellinen kulinaarinen mestariteos.

Marenkipohjaa varten:

  • Tarvitset: 175 g pehmeää voita.
  • 150 g sokeria
  • 16 g vaniljasokeria (8 g:n paketti).
  • 4 munaa (koko M)
  • 160 g kevyitä spelttijauhoja (tyyppi 630)
  • 10 g leivinjauhetta
  • 40 ml maitoa
  • 90 g mantelihiutaleita
  • Täytettä varten:
  • Ota 700 g happamia omenoita.
  • 500 ml omenamehua
  • 2 lusikallista sokeria
  • NaN teelusikallinen jauhettua kanelia.
  • 24 g kirkasta kakkukuorrutetta
  • 1 lusikallinen sokeria
  • 400 g kermaa
  • 16 g kerman sakeuttamisainetta (8 g:n pakkaus)
  • 8 g vaniljasokeria

valmistelu

  1. Esilämmitä uuni 170 °C:een (alempi/korkeampi lämpötila).
  2. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n muoto leivinpaperilla. Pyyhi reunat tarvittaessa pois.
  3. Erottele munat toisistaan. Vatkaa voi, 75 g sokeria ja vaniljasokeri kevyeksi ja kermaiseksi. Sekoita keltuaiset vähitellen joukkoon. Lisää maito. Sekoita jauhot leivinjauheen kanssa ja sekoita taikinaan.
  4. Kaada puolet taikinasta muottiin ja litistä. Aseta loput taikinasta sivuun ja peitä se kannella.
  5. Vatkaa munanvalkuaiset jäykiksi huipuiksi ja juuri ennen kuin ne paksuuntuvat, ripottele joukkoon loput sokerista (75 g) ja vatkaa jäykiksi huipuiksi.
  6. Aseta puolet valkuaisista muotin pohjalle ja ripottele päälle puolet mantelihiutaleista. Peitä kansi ja laita loput valkuaiset sivuun.
  7. Paista uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja irrota varovasti muotista.
  8. Kun muotti on jäähtynyt riittävästi, kaada loput taikinasta muottiin edellä esitetyn menettelyn mukaisesti (esim. taikina 1) ja paista.
  9. Jaa yksi pohja välittömästi 12 osaan. Anna pohjan jäähtyä.
  10. Kuori sillä välin omenat ja poista ydin. Leikkaa ne pieniksi paloiksi. Laita omenat kattilaan ja kaada omenamehu niiden päälle. Keitä, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 5 minuuttia.
  11. Hiero omenat siivilän läpi ja kerää neste pois. Sekoita neste leivinjauheen ja 1 rkl sokerin kanssa tasaiseksi ja kiehauta.
  12. Asettele omenat kiinteälle alustalle. Jätä jääkaappiin noin 1 tunniksi.
  13. Vatkaa kerma vaniljasokerin ja kerman kanssa paksuksi ja levitä omenaseoksen päälle. Aseta valmiiksi leikatut pohjan palat kakun päälle ja laita jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.
  14. Ripottele halutessasi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.