Ne ovat täynnä B-vitamiinia, ja suomalaiset jättävät ne huomiotta. Se on yksi terveellisimmistä lihalajeista.

Syömme lihaa usein, jopa liian usein. Jos kuitenkin pyrimme niihin, kannattaa valita hyödyllisiä ja arvokkaita. Kerromme sinulle, mikä liha on hyödyllisin. Keitä niitä paitsi illalliseksi, koska se on todella sen arvoista.

Liha valikossamme

Illalliseksi syömme yleensä lihaa. Suosituin liha on sianliha. Siitä teemme leikkeleitä, mutta tätä lihaa käytetään usein erilaisten lihavalmisteiden valmistukseen. Sianliha sisältää runsaasti proteiinia, B-vitamiineja, rautaa ja sinkkiä. Jos sitä ei kuitenkaan lämpökäsitellä kunnolla, se voi olla terveydellemme vaarallista.

Se lisää vakavien maksavaivojen, mikrobiperäisten infektioiden riskiä ja aiheuttaa neurologisia sairauksia. Sianliha tulisi korvata muilla lihoilla. Se on erittäin terveellistä, mutta sitä esiintyy harvoin pöydissämme. Espanjassa, Ranskassa, Turkissa ja Kreikassa tätä lihaa kuitenkin rakastetaan.

Valitse terveellisin liha

Lampaanliha ei ole kovin suosittua, ja se on sääli. Se on erittäin terveellistä lihaa, siinä on runsaasti B-vitamiinia ja monityydyttymättömiä rasvahappoja. Ne tukevat niin sanotun huonon kolesterolin vähentämistä. Lampaasta saamme myös omega-3-rasvahappoja. Nämä hyödyttävät sydäntä ja aivoja.

Tämä liha sisältää myös linolihappoa, joka on tärkeää syövän ehkäisyssä. Lampaanlihaa suositellaan diabetesta sairastaville. Suurella annoksella B-vitamiineja, erityisesti tiamiinia, on suuri vaikutus hermostoon. Lampaanliha sisältää paljon rautaa, ja sitä suositellaan anemiasta kärsiville.

Lampaanliha keittiössämme

Miltä lampaanliha maistuu? Lihassa on herkkä ja tuoksuva maku. Kannattaa tietää, että tämä hedelmä ei varsinaisesti aiheuta syöpää. Tämä tekee niiden lihasta hyvää terveydellemme. Meidän tulisi valita luomutiloilla kasvatettua lampaanlihaa. Meidän tulisi kuitenkin myös syödä tätä lihaa kohtuullisissa määrin.

Johtopäätökset.

Ylimääräisenä se voi aiheuttaa ylimääräistä kolesterolia. Karitsanlihaa tulisi hauduttaa, paistaa, grillata ja keittää. Lihalla on erityinen haju, joten se kannattaa maustaa sen mukaisesti. Valkosipuli, rosmariini, timjami ja pippuri ovat sopivia. Lampaanliha sopii hyvin vihannesten ja riisin kanssa. Se kannattaa sisällyttää ruokavalioon.