Kyllä, se aiheuttaa diabetesta ja tukkii valtimoita, mutta suomalaiset eivät voi olla lisäämättä sitä kahviinsa!

Monet meistä aloittavat aamumme vahvalla, aromaattisella kahvilla, jota ilman emme voi edes kuvitella päiväämme. Tuoreista pavuista valmistettu kahvi täyttää talon ihanalla tuoksulla ja antaa meille energiaa ja hyvää mieltä. Vaikka kahvi on lähes kaloriton ja voi olla terveellistä, yksi tuote voi aiheuttaa vakavia ongelmia. Slovakit lisäävät sitä mielellään kahviinsa, vaikka sen hälyttävän koostumuksen vuoksi tämä voi olla suuri virhe.

Kahvin terveysvaikutukset

Keskitytään ensiksi säännöllisen kahvin kulutuksen hyötyihin. Tietenkin kohtuullisissa määrin. Hyväksytty normi on kaksi kuppia päivässä. Kahvin sisältämä kofeiini stimuloi ensisijaisesti aivojemme toimintoja. Se parantaa keskittymiskykyä, kognitiivista kykyä ja tiedon omaksumista. Se antaa meille myös energiaa.

Tutkimusten mukaan kahvin juominen vähentää sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja jopa joidenkin syöpien riskiä. Se parantaa myös aineenvaihduntaa ja auttaa siten painonpudotuksessa. Muista kuitenkin, että lääkärit eivät suosittele vahvan mustan kahvin juomista tyhjään vatsaan, sillä se voi johtaa ruoansulatusongelmiin ja jopa eroosioihin tai mahahaavoihin vatsassa. Liian runsas kahvin juominen voi myös olla haitallista.

Musta kahvi on terveellisintä

Edellä mainitut kahvin juomisen hyödyt koskevat tietenkin myös juomaa ilman lisäaineita. Sokeri ja maito lisäävät turhia kaloreita. Monissa kahviloissa ja ravintoloissa voit tilata kahvia myös maustetuilla siirapeilla, kermavaahdolla ja jopa sokerikuorrutteilla.

Tämän kahvin säännöllinen nauttiminen vaikuttaa terveyteemme hyvin lyhyessä ajassa. Alamme vain lihoa ja terveytemme heikkenee. On kuitenkin olemassa paljon pahempi tuote, jota mielellämme lisäämme kahviin.

Vältä tätä lisäainetta kuin ruttoa. Koostumus on kauhea.

Pahin ainesosa kahvissa on ikoninen valkaisuaine, joka on jauhemainen kermavaahto. Monet ihmiset käyttävät sitä nykyään. Tämä tuote on yhdistetty useisiin terveysongelmiin, kuten diabetekseen ja kolesterolin kertymiseen. Tukkeutuneet verisuonet ovat ensimmäinen askel sydänkohtaukseen ja aivohalvaukseen.

Valkaisuaine sisältää muun muassa glukoosia, sokeria ja jähmettynyttä kasvirasvaa. Nämä rasvat edistävät syöpää, myös paksusuolen syöpää. Kermajauheet sisältävät myös E452-polyfosfaatteja, joita käytetään pesuaineiden ja keinolannoitteiden valmistuksessa. Sytyttää mielikuvituksen, eikö vain?

Jos siis haluamme nauttia terveydestä tulevina vuosina, luovumme tästä tuotteesta heti. Maito on paljon parempi valinta. ¼ kupillista maitoa sisältää yhtä paljon kaloreita kuin teelusikallinen kermaa.

Katso myös, mikä on maailman terveellisin juoma. Jos sinulla on ruoansulatusongelmia, muista sisällyttää tämä suolavesi ruokavalioosi. Toimii paremmin kuin pellavansiemenet. Pidä huolta terveydestäsi jo tänään.