Onko sinulla induktioliesi? Silloin sinun kannattaa olla valmiina, sillä vallankumous on käynnissä.

Konsortio julkisti IFA-messuilla kodinkoneiden langattoman virransyötön Ki-standardin lopullisen eritelmän. Tämä tulee kirjaimellisesti mullistamaan tavan, jolla nykyisin käytämme laitteita keittiössä.

Qi ja Qi2 ovat termejä, jotka jokainen matkapuhelinten harrastaja luultavasti yhdistää. Ne vastaavat 5 ja 15 watin induktiivisia latausstandardeja. Nyt tulee Ki, joka on keittiötä varten suunniteltu standardi.

Kaiken kukkuraksi induktio keittiössä on yleistymässä. Uudisrakentamisessa se on syrjäyttänyt kaasulaitteet lähes kokonaan, mutta tässä tapauksessa sitä ei käytetä ruoanlaittoon, tai ainakaan suoraan... Sen sijaan se auttaa käyttämään yhteensopivia laitteita jopa 2 200 watin teholla.

Ensin uuden sukupolven induktiokeittotasot, sitten kokonaan poistuvat keittotasot.

Tietenkin, jotta tarvittavat kelat voidaan piilottaa levyihin, niiden on oltava sopivista materiaaleista valmistettuja. Virallinen luettelo sisältää graniittia, kvartsia, marmoria ja jopa puuta, joskin viimeisessä tapauksessa paksuus on enintään 3,8 cm.

WPC uskoo, että Ki:n avulla tehosekoittimien, kahvinkeittimien ja vedenkeittimien kaltaisten laitteiden ei tarvitse raahata kaapeleita työtasojen poikki. Käyttäjän tarvitsee vain sijoittaa ne oikeaan paikkaan ja homma on valmis. Aivan kuten puhelimen lataaminen induktiotyynyn kautta.

Mutta ennen täydellistä vallankumousta suunnitelma on hieman vähemmän kunnianhimoinen. Muiden laitteiden virransyöttötoiminto varustettaisiin induktiokeittotasoilla, joita käytetään tällä hetkellä vain ruoanlaittoon... Mielenkiintoista on, että tämän ei sanota olevan kallista, sillä virallisten lukujen mukaan niiden hinnan arvioitiin nousevan vain 8-9 dollarilla. (noin 31-35 zlotya).