Wappu-puhe 1.5.2021 – Otetaan suomalaiset työpaikat takaisin!

https://fb.watch/5cWLilSAa2/

Hyvää Wappua koko Suomelle!

Tänään liputamme suomalaisen työn kunniaksi.

Kun seuraa miten Marinin hallitus kurittaa Suomea, pitäisi suomalaista työtä kunnioittava lippu vetää puolitankoon.

Suurin uhka suomalaiselle työlle ja Suomelle on vihervasemmistolainen, keskustan pönkittämä hallitus.

Se tuhlaa veronmaksajien rahoja, kasvattaa velkaa, nostaa veroja ja paisuttaa julkista sektoria. Lisää arjen kustannuksia ja puhuu pehmoisia.

Viimeiset pehmoiset puheet paljastuivat, kun Marinin hallitus esitteli puoliväliriihen työllisyys- ja julkisen talouden tasapainottamiskeinonsa. Valtiovarainministeriö sekä lukuista muut asiantuntijatahot lyttäsivät ne heti tuoreeltaan.

Suomalaisista työpaikoista, yritysten kilpailukyvystä ja kansalaisten ostovoimasta ei hallitus pidä huolta, vaikka niiden varassa Suomi menestyy tai romahtaa.

Marinin hallituksen tärkeysjärjestys on selvä.

Oma maine, EU:n kiltin tytön rooli, muiden maiden kansalaisten hyysääminen muualla ja meillä sekä tuhottoman kalliit ilmastotavoitteet menevät suomalaisten edun edelle.

Hallitus on unohtanut, että tasapainoinen julkinen talous on jokaisen arjen puurtajan, mummon, nuoren ja lapsiperheen tuki ja turva. Suomalaisen yrittäjyyden, teollisuuden ja työn perusta. Niistä hallitus viis veisaa.

Suomen kasvua, kansalaisten ostovoimaa ja työllisyyttä syövät valtion ja kansan ylivelkaantuneisuus, liian suuresta julkisesta taloudesta johtuva korkea verotus sekä hallituksen kansalaisille äärettömän kalliiksi tuleva ilmastopolitiikka.

Mitä huonommassa jamassa julkinen talous on ja mitä enemmän valtio syytää rahaa toissijaisiin asioihin, sitä huonommin se kykenee huolehtimaan kansalaisten peruspalveluista. Ja mitä raskaampi ja velkaisempi julkinen sektori on, sitä suurempi taakka siitä syntyy veronmaksajille ja yrityksille. 

Maan hallitus on unohtanut, että vaikka hetkellinen lisävelkaantuminen koronan takia oli ymmärrettävää, ei velkaantumisen tiellä voi jatkaa. Suomen valtion velka nousee tämän vuoden loppuun mennessä 137 miljardiin ja sitä paisutetaan hallituksen päätöksillä 2022-2025 vielä 30 miljardilla. Tämän lisäksi maamme kansalaiset ylivelkaantuvat edelleen.

Suomen julkisen sektorin rahan käyttö suhteessa kansantalouden kokoon on EU-maiden suurimpia. Valtion kehysmenoista 29 % eli lähes 18 miljardia euroa menee hallinnon itsensä pyörittämiseen.

Se on aivan liikaa, ja poissa esimerkiksi hoitajista, opettajista ja lapsiperheiden palveluista. Yleisiin palveluihin, joihin kuuluu mm. ulkomaanapu, Suomi käytti EU:n toiseksi eniten rahaa.

Ylikireä verotus kurittaa kaikkia. Työnantajalle tulee kalliiksi lisätä työvoimaa ja työntekijälle jää palkasta entistä vähemmän käteen. Kaikki käteen jäävä menee pakollisiin menoihin.

Meillä oli helmikuun lopussa lähes 330.000 työtöntä ja osaajapula, jota olisi mahdollista korjata pienentämällä julkista sektoria sekä kannustamalla työelämän ulkopuolella olevat opiskelemaan ja töihin. Työllisyyspäätöksiä, joilla synnytettäisiin uusia yksityisiä työpaikkoja ja vahvistettaisiin julkista taloutta ei kuitenkaan näy eikä kuulu.

Järkevä keskustelu julkisen talouden tervehdyttämisestä on käynyt mahdottomaksi. Jos et kannata velkahanan pitämistä apposen auki, olet jättämässä lapset, vanhukset, sairaat ja heikot heitteille. Vihervasemmisto-keskustapönkkä-hallituksen mukaan talous saadaan tasapainoon lähinnä korottamalla veroja.

Tämä on hyvin yksisilmäistä.

Perussuomalaisten työkalupakki on nyt kiireesti otettava käyttöön.

Talous saadaan tasapainoon, työllisyyttä parannetaan ja hyvinvointipalvelut turvataan seuraavin perustoimin:

  • Ylisuuri julkinen hallinto trimmataan muutaman vuoden aikana EU:n tehokkaimmaksi. Muutaman prosentin vuotuinen trimmaus on täysin mahdollinen.
    Poliitikkojen tehtävä on laittaa menokohteet tärkeysjärjestykseen, vaatia ja valvoa hallinnon tehostamista ja säätää tarvittavat lait. Painopiste on siirrettävä byrokratiasta, hankehässäköistä ja hiirtennapsuttelijoista kansalaisrajapintaan: kasvattajiin, opettajiin, hoitajiin.

  • Huippuun trimmattu julkinen sektori mahdollistaa paitsi kestävyysvajeen kattamisen myös työn verotuksen, työnantajamaksujen ja palkkaverojen alentamisen. Näin kasvatetaan ostovoimaa ja luodaan niitä yksityisiä työpaikkoja, joita hallitus turhaan etsii.
  • Vapautuneita osaavia henkilöresursseja voidaan siirtää julkisen hallinnon sisällä työvoimapulaa kärsiviin tehtäviin, tai yksityiselle sektorille tekemään jotain, mitä Suomi voi myydä.

  • Ilmastotoimet suunnitellaan siten, että ne eivät nosta kansalaisten elinkustannuksia ja syö ostovoimaa. Hiilijalanjälkeä pienennetään parhaiten korvaamalla tuontia puhtaammalla kotimaisella tuotannolla.
  • EU-elvytyspaketti tyrmätään. 

Näiden työkalujen avulla suomalaisen työn, yrittäjyyden ja peruspalvelujen tulevaisuus on valoisa.

Suosittelen, että kaikki kunnat ja valtionhallinto ottavat ne saman tien työkalupakkiinsa ja käyttöön joka Suomen kolkassa.

Otetaan yhdessä suomalaiset työpaikat takaisin! 

Oikein iloista Wappua kaikille!


Aihe(et): Kannanotot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.
Jaa Twitterissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *