Kaupungilla ei ole varaa ylellisyyksiin-Asemanrannan taideohjelman sijaan on satsattava perusasioihin

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti viime maanantaina 22.10.2018 sijoittaa 645 000€ Asemanrannan eli keskivertoa ylellisemmän, rakenteilla olevan asuinalueen taideteoksiin. Tein muutosesityksen, jossa totesin, ettei Asemanrannan taideprojektin toteuttaminen ole tässä taloustilanteessa mahdollista. Kaupunginhallituksen tulee sen sijaan päättää, että Asemanrannan alueen maankäyttö- ja tontinluovutussopimusten kautta syntyvät noin 645 000€:n tulot sijoitetaan taideohjelman sijaan kaupungin rakennusten ylläpitoon ja huoltoon.

Perustelin muutosesitystäni ja siitä jättämääni eriävää mielipidettä seuraavasti:

Uhkana on, että tulevien vuosien tilinpäätökset ovat selvästi alijäämäisiä, taloudellinen huoltosuhde heikkenee ja korjausvelan määrä kasvaa. Kaupungin velkamäärä on jo nyt selvästi muuta maata korkeampi ja täällä on kallista asua. Asukasluvun lasku ei näytä pysähtyvän.
On kaupungin ja veronmaksajien edun mukaista, että kaupunki painottaa taloudenpidossaan entistä enemmän ennalta ehkäiseviä palveluita, kaupungin omistamien rakennusten hyvää kuntoa sekä investointeja, jotka ovat asukkaiden kannalta välttämättömiä. Kaupungin palveluverkkopäätöksen myötä tarkentuneiden välttämättömien koulu- ja päiväkoti-investointien rivakka toteuttaminen on asetettava kaikkien muiden investointien edelle. Nykyisten asukkaiden elinkustannusten nousu ja elinolosuhteiden heikkeneminen on estettävä. Päätöksiä, jotka lisäävät menoja eivätkä ole välttämättömiä, ei tule tehdä.

Asemarannan taideprojekti ei ole välttämätön investointi ja se vie osaltaan rahoitusta asukkaiden kannalta tärkeämmiltä investoinneilta ja palveluilta. Asemanrannan taideprojektiin ei ole mahdollista sijoittaa tässä taloustilanteessa.

Jäin esitykseni kanssa yksin.
On täysin vastuutonta, että kaupunki tässä erittäin vakavassa taloustilanteessa päättää tällaisista turhista menoista.

Aihe(et): Kannanotot, Päätöksenteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.
Jaa Twitterissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *