Kansa joutuu maksamaan vihreän siirtymän – Maa on raunioina Marinin hallituksen jäljiltä

Julkaistu Hämeen Sanomissa 20.8.2022

Suomi on pitkäkestoisessa kustannuskriisissä, joka uhkaa hyvinvointivaltion tulevaisuutta ja kansalaisten turvallisuutta. Pääministeriä ei kuitenkaan näy ratkomassa kansan ongelmia, vaan media täyttyy hänen yksityisistä bilevideoistaa.

Maamme tulee olemaan Marinin hallituksen jäljiltä raunioina.

Tilanne on äärettömän vakava, mutta ei epätoivoinen, koska ratkaisuja on olemassa. Valtion ydintoimintojen ja keskeisten palveluiden menot eivät tosiasiassa ylitä kansantaloutemme kantokykyä.  Ongelma on, että verorahoja tuhlataan turhaan, jolloin tärkeään ei jää rahaa. Julkinen hallintomme käyttää esim. omaan olemassaoloonsa suhteessa enemmän rahaa kuin mikään muu OECD-maa.

Hallituspuolueet ja kokoomus kuittaavat vajeet kuvitellulla ”kestävällä kasvulla”, joka on aina alkamaisillaan vihreän siirtymän ansiosta.

Todellisuudessa vihreä siirtymä toimii siten, että kansa joutuu maksamaan välttämättömästä, kuten ruoasta, asumisesta, energiasta ja liikkumisesta, paljon entistä enemmän. Pakko, koska todellisia vaihtoehtoja ei ole. Tällainen ”investointi” ei luo mitään uutta jaettavaa, vaan päinvastoin syö ostovoimaa.

Euroopassa jylläävä energiakriisi ei johdu Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, vaan siitä, että Euroopan sähköjärjestelmän vakaus on tuhottu ideologisessa huumassa. Tuulivoimaa on lisätty ja lauhde-, yhdistelmä- sekä ydinvoimaa poistettu ilman, että muuta vakaata tuotantoa on saatu tilalle. Sähköaasin savijalat pettivät jo 2021 ja Venäjä katkaisi sen selän keväällä 2022.

Alijäämät ovat revenneet ilman koronaakin ja siitä huolimatta, että työllisyysaste on suhdannesyistä lähestynyt hallituksen 75 % tavoitetta. Hallituksen työllisyystoimet ovat olleet lähinnä valtion henkilöstön kasvattamista yli 5.100 hengellä eli 6,8 prosentilla. Välttämättömien korona- ja puolustusmenojen lisäksi hallitus polttaa kaudellaan ainakin 20 miljardia uutta velkaeuroa kaikkeen mahdolliseen.

Pelastavaa kasvua ei ole luvassa. OECD:n vuosien 2020-2060 kasvuennuste Suomelle on vain hiukan yli prosentin vuodessa. Ellei valtion menoja pian sopeuteta tuloihin, velkaantuminen ja korkomenot räjähtävät käsiin 2030-luvulle tultaessa.

Vähäisenkin kasvun estävää verotusta on laskettava kautta linjan, mutta ei velaksi eikä leikkaamalla heikko-osaisilta, kuten kokoomus haikailee.

Verotuksen alennus tarkoittaa suomalaisten hyvinvoinnin kannalta epäoleellisten menojen karsimista. Pääosa säästöistä syntyy tekemällä Suomesta OECD:n tuottavin julkinen talous jatkuvan parantamisen keinoin. Hallitus tai kokoomus eivät ymmärrä, että säästäminen ei aina tarkoita leikkauslistoja tai selkänahkojen repimistä, vaan Suomen ydintehtäviin keskittymistä ja viisaammin tekemistä.

Aihe(et): Ei kategoriaa, Kannanotot, Päätöksenteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.
Jaa Twitterissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *