Hallitus tuhoaa Suomen tulevaisuuden

Julkaistu Itä-Hämeen vierailijakirjoituksena 31.5.2021

Eduskunnan vaalikausi on puolessa välillä. Hallituksen punavihreän politiikan todelliset tavoitteet alkavat muuttua ihmisten arkeen oikeasti vaikuttaviksi muutoksiksi. Perussuomalaisten etukäteen esittämät huolet ovat osoittautuneet sekä aiheellisiksi että alimitoitetuiksi.

Suomi on vaikeuksissa, kun sen ikiaikaiset isänmaapuolueet Keskusta ja Kokoomus kääntävät takkinsa, ja asettavat EU:n ja sen eteläisten jäsenmaiden edun Suomen ja sen kansan edun edelle. Merkittävä osa verellä ja vaivalla hankitusta ja säilytetystä itsemääräämisoikeudesta tuhotaan yhdessä vaalikaudessa. Eduskunnan 18.5.2021 niukasti hyväksymällä EU:n omien varojen päätöksellä on muitakin kauaskantoisia vaikutuksia, kuin elpymisvälineen miljardien tulonsiirto Etelä-Eurooppaan.

Nyt kansalaista verottaa valtio, kunnan jäsenyyden perusteella kunta ja seurakunnan jäsenyyden perusteella kirkko. Lisäverottajiksi näiden rinnalle ovat nousemassa sote-ratkaisun myötä hyvinvointialue, sekä elpymispaketin hyväksymisen seurauksena EU.

Antakaa tämän upota hetken aikaa: tulevaisuudessa teitä voi verottaa kirkko, kunta, hyvinvointialue, valtio ja EU. Kokonaisverorasitus tulee nykymenolla kasvamaan merkittävästi nykyisestä 42,4%:sta.

Sote-ratkaisu, paitsi keskittää palvelut väestökeskuksiin, luo myös uusia kustannusrakenteita. Kustannussäästöjähän hallitus ei enää edes tavoittele. Hyvinvointialueilla tuleekin olemaan kovat paineet verojen jatkuvaan nostamiseen. Kasvukeskusten ulkopuolella asuvien maksurasitus kasvaa verojen lisäksi siksi, että palveluiden ääreen pääseminen käy yhä kalliimmaksi.

Kuntien talous kutistuu sote-ratkaisun myötä alle puoleen, mutta kaikki velat jäävät. Sote-irtaimisto viedään korvauksetta. Sote-kiinteistöt jäävät, jolloin kunnat ovat alttiita hyvinvointialueiden palveluverkkopäätöksille. Kuntien paineet verojen korottamiselle soten irtoamisen jälkeen ovat valtavat.

Mitkään EU-veroilla rahoitettavat menot eivät ole vaihtoehtoisia Suomen omille, kansallisilla veroilla rahoitettaville menoille, vaan tulevat niiden päälle. Suomalaisten maksurasitus kasvaa väkisin hintoihin siirtyvien EU-verojen ja maksujen vuoksi. Lisäksi kokonaisverorasitus vääjäämättä nousee EU-verojen myötä, ellei Suomi samaan aikaan vastaavasti vähennä omia verorahoitteisia menojaan.

Hallitus pysyy kasassa vain siksi, että sen kaikki puolueet saavat haluamansa, velaksi. Puoliväliriihessään hallitus romutti vuosikymmenet toimineen menokehysajattelun ja jatkaa järkyttävää velkaantumista. Tämän kaiken pääministeri Marin ajattelee tulevan maksetuksi kiristämällä edelleen niiden verotusta, jotka jo nyt maksavat valtaosan kaikista veroista.

Lopputuloksena on, että yhä pienempi osa kansalaisen maksamista veroista tulee hänen ja lähiyhteisönsä hyväksi, ja yhä suuremmalla osalla maksetaan yhä kauempana päätettäviä ja syntyviä kustannuksia.

Kun tähän yhdistetään EU:n ja Suomen hallituksen punavihreän ympäristöpolitiikan aiheuttamat rajoitukset kestävälle metsätaloudelle, elintarviketuotannolle ja muulle maankäytölle sekä asumisen, liikkumisen ja kulutuksen kustannusten kiihtyvän kasvun, kannattaa kasvukeskusten ulkopuolella asuvien olla erityisen huolissaan. 

Asiat on pistettävä tärkeysjärjestykseen. Jos haluat huonoon kehitykseen muutosta, sinun on äänestettävä muutosta.

Aihe(et): Kannanotot, Päätöksenteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.
Jaa Twitterissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *